Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Anasayfa arrow İlköğretim arrow Okul Müdürümüz
Okul Müdürümüz, Satı TURNA Yazdır E-posta

RİZE ÖZEL BİLGE İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ

SATI TURNA

Satı Turna

Manisa Gölmarmara  doğumlu, ilk ve orta öğrenimini Gölmarmara'da tamanladı. Liseyi İzmir'de Özel Çamlaraltı Kız Koleji'nde okudu. Her dönem iftihar listelerinin değişmez elemanlarından idi. Okul müsamerelerinin başrol oyuncularından olduğunu da  unutmamak gerekir. Ayrıca çok iyi şiir okuduğundan bayramlarda onu şiir okurken görmek mümkün idi. Resim öğretmeni ona geleceğin ressamı derdi. Arkadaşları da  ona geleceğin avukatı olmalısın derdi. Ama o yapılan üniversite sınav sonuçlarında İstanbul Üniversitesi Galatasaray İktisat İşletmecilik Yüksek  okulunu kazandı. Bir dönem okuduktan sonra, 'Eğitim Enstitüsü sınavlarında matematik bölümünü yatılı kazandınız' diye çağırılınca, Eskişehir Eğitim Enstitüsüne kaydını yaptırdı. Ailesi 'kız için öğretmenlik iyi meslek' dediler. Öğretmen oldu. Çekilen kura sonucu, 1974/1975 eğitim öğretim yılında Rize İmam  Hatip Lisesi'nde göreve başladı. Sırası ile ; Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Rize Lisesi, Zihni Derin Orta Okulu, Çay İlköğretim Okulu matematik  öğretmenliği, Rize Lisesinde Müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1978 yılında  Hamit Turna ile evlendi. İki çocuk annesidir. 1997 yılında Özel Bilge Okullarını açtılar. Şu an Özel Bilge İlköğretim okulunda Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Satı Turna

Atatürk